2013. február 24., vasárnap

Réteges és húsos és finom

Mert húsból sosem elég.. Hiába, húsevők vagyunk. 
Az ebédhez kell:
  • hússzeletek
  • 2 fej hagyma
  • sok gerezd fokhagyma
  • egy kiló krumpli
  • 3 fej parapicsom (lánykori nevén paradicsom)
  • 1 nagy doboz fejföl (fél literes)
  • sooooooooooook sajt
  • besamel mártás
A legjobb ezt cseréptálban vagy Pataki-tálban készíteni. Nekem is van, de nagyon ritkán használom, mert ugye azt előre be kell áztatni, és nekem nem fér be a mosogatóba. A kád meg túl nagy, több köbméter víz elmegy, mire sikerül olyan magasságig feltölteni, hogy "beázódjon" a tál. De ez az én problémám ;) Zománcos  vagy kerámia tepsiben sütöm, abban minden isteni fini lesz és nagyon jól lepirul.
Tepsit kikenjük, alsó rétegnek a nyers krumpliszeleteket helyezzük el, megszórjuk hagymakarikákkal vagy gerezdekkel, fokhagymagerezdekkel (héjastul!!). Pici sóval-borssal megkínáljuk. 
Parapicsomkarikákat teszünk rá.
Megpötyögtetjük tejföllel.
Rápakoljuk a fűszerezett (só, bors) és kiklopfolt hússzeleteket.
Jó vastagon nyakonöntjük besamel mártással (vajat olvaszt, lisztet beleszitál, megpiriít. tejjel felönt, sóz, borsoz, fokhagymáz. reszelt sajtot beledob). 
Sooooooooooooooook sajtot ráreszel.

Sütőbe vele, megsüt, megesz :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése