2013. március 2., szombat

Majomkenyér

Az milyen már, hogy az ember lánya 15 éve (!!!!) van együtt valakivel, és a 15. évben tudja meg, hogy mi a zura kedvenc sütije? Asszem erre mondják, hogy néma gyereknek...
No mi is így jártunk. Nézelődtem az egyik kedven gasztroblogomon (csakapuffin), és mit találtam? Gyermekkorunk egyik nagy kedvencét, a majomkenyeret. Nem mellesleg fogalmam sincs, miért ezen a néven fut.. Lényeg a lényeg, ímhol a recept:

Kell hozzá:
  • 25 deka margarin/vaj
  • 15-20 deka porcukor
  • 2 deci víz
  • 5 deka (egy jó púpos evőkanálnyi) kakaópor
  • rum vagy rumaroma
  • 25 deka darált- és "egész" háztartási kex
  • kevés dió
Veszünk egy nagy lábast, a kexek és a dió kivételével mindent beleteszünk, összeolvasztjuk-melegítjük. Igazából jó folyékony csokit készítünk. A kexeket belesblöttyintjük, folpackkal kibélelt őzgerinc-formába pakoljuk, jól lehűtjük.






Ja, és rögtön dupla adagot csináljatok belőle, mert nálunk rekordidő alatt elfogyott egy rúddal :)

A receptért mégeccer köszönet és ezer hála a Csakapuffinnak :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése