2013. február 2., szombat

Igor batyuja

Ez a kajcsi a jolly joker a családban. Zuram évek óta készíti, és ha jól emléxem Tonó barátunk nevezte el Igor batuynak. Következzék a fényképekkel tarkított receptke.

1 kg lisztet, 1 kocka élesztőt, 1 nagy tubus fokhajmakrémet (igen, ez a fokhagymakrém, mink így hívjuk), 1 csomag sütőport, 1.5 teáskanál sót, 3 púpos teáskanál porcukrot és kb. 4 deci langyos vizet isteni tésztává gyúrunk össze, hagyjuk kelni 30 percet. Eztán kinyújtjuk:Most fogjuk a tölteléknek valókat, és előkészítjük: virslit kibontjuk a csomagolásból, sajtot-szalonnyát felcsíkozzuk:

ingyenreklám a Lidli-s virslinek ;)

Elkezdjük a batyuk összeállítását: fogjuk a virslit, a tésztához mérjük, 8 egyenlő részre felvágjuk - mármint a tésztát, nem a virslit :DElkészítjük a leendő batyukat:


Feltekerjük, tojássárgájával megkenjük, 180-200 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

sütés előtt, még sápadtan

sütés után, már szép barnán

Zuram megjegyzése: "A tészta felosztásánál figyeljünk arra, hogy a virsli ne lógjon ki a tésztából, mert akkor a töltelék kifolyik!"

És igazából ennyi. Megvárjuk, míg meghűl, majd megesszük. Vagy jelen esetben befolpackozzuk, elpakoljuk, és másnap, az ARÉNA FOCIN megkajcsizzuk, miközben irigyen néznek ránk a többiek.

Jó étvágyat hozzá, és HAJRÁ MUSTANGS!!!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése