Valahogy rákaptam a habos-krémes sütik készítésére. Hiába örexem ;)
A tésztához kell:
- 4 tojássárgája
- 13 deka margarin
- 12 deka cukor
- 10 deka liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
- kevés tej
A habréteghez kell:
- 4 tojásfehérje
- 10 deka cukor
- 5-6 deka reszelt csoki
A krémhez kell:
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 3 deci tej
- cukor ízlés szerint
- 15 deka margarin
- 2 deci Hulala
- rum aroma
- esetleg piros ételszínezék (én ezt kihagytam)
A tészta hozzávalóit összekutyuljuk, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A tojásfehérjéket habbá verjük a cukorral együtt, majd beleforgatjuk a csokireszeléket. Ez a trutymót a nyers tésztára kenjük, majd 160 fokon megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet: pudingot (avagy ahogy mi hívjuk, pudlingot) főzünk a tejjel és cukorral plusz a pudilingporral. Megkínáljuk egy kis rumaromával (bátrabbak igazi rummal), langyosra hűtjük. Belekeverjük a margarint, esetleg kevés piros ételfestéket. Ha már teljesen kihűlt, a felvert Hulalát is hozzárforgatjuk.
A közben kihűlt tésztát vízszintesen elfelezzük. Egyik felére rákenjük a krémet, majd rácsúsztatjuk a másik lapot. Egy éjszaka a hűtőben, és már ehető is!
Hátigen, kanállal ettük ki a krémet a tálból. Van ilyen. |
Kicsit puha lett a krém, de kit érdekel :D |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése