2013. február 17., vasárnap

Lö franszia hájmálévés

Najó, nemtok franciául, ahogy a címből is látszik. A hagymaleves viszont imádom, úgyhogy következzék is a receptke.

Kell hozzá:
  • 2 szál póréhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • margarin, olaj
  • kevés liszt
  • 1-2 deci fehérbor
  • 2 húsleves kocka
  • 1 lityi víz
  • só, fehér bors
  • kenyérkocka, reszelt sajt.

Fogjuk a hagymákat, és megkérjük életünk párját, hogy reszelje le. Így egyrészt nem vágjuk el a kezünket, másrészt nem sírjuk ki a szemünket. Szenvedjen ő ;)
Egy fazékban vajat és olajat olvasztunk, rádobjuk a sok sok hagymát. Megsózzuk, fehér borsot pöttyintünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk. Nem kell folyamatosan keverni, elég 5-10 percenként ránézni. Ha már nincs alatta zsiradék, de még nem kellően puha, egyszerűen pótoljuk a zsiradékot és tovább pároljuk. Amikor úgy döntöttünk, hogy kellően puha, meghintjük 1 púpos evőkanál liszttel, ippenhogy rápirítjuk. Felöntjük a borral (ha van), a vízzel, belecsobbantjuk a leveskockákat. Jobban hozzáértők és konyhatündéristennők használhatnak levessűrítményt vagy húslevest is, de nekem ilyenem nincs.
Félig lefedve főzögetjük, kóstolgatjuk, amikor úgy döntünk, hogy kész, akkor kész :)
KÉszítünk reeeeeeeeeeeeeeeeeengeteg kenyérkockát, reszelünk egy kevés sajtot. Kimerjük a levest, agyonszórjuk kenyérkockával és reszelt sajttal, majd megesszük.


Jó étvágyat hozzá, és hajrá MUSTANGS ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése