Folytatva a menzás ételeket, egy nagy klasszikus a hentes tokány. Rizs mellé uborkás pöri. Kicsit sarkítva, de szerintem az :)
Kell hozzá:
- 70 deka hús (nekem sertéscomb)
- szalonna
- egy fej hagyma
- leveskocka vagy húslé
- só, bors, fokhagymakrém
- paradicsompüré
- 2 konzerv ubi
Felkockázunk mindent, amit lehet: hagyma, hús, szalonna, ubi. Egy edényben/serpenyőben/lábosban megpirítjuk a szalonnát, majd hozzátesszük a hagymát, lepirítjuk. Hozzácsapjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk elfőni a levét, majd felöntjük a feloldott leveskockával/húslével és az evőkanálnyi paradicsompürével. Puhára főzzük, hozzátesszük az ubit, és hagyjuk állni.
Rizst főzünk hozzá, majd megesszük :)
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése