2016. február 28., vasárnap

Egy másik menzás kedvenc: hentes tokány

Folytatva a menzás ételeket, egy nagy klasszikus a hentes tokány. Rizs mellé uborkás pöri. Kicsit sarkítva, de szerintem az :)

Kell hozzá:
  • 70 deka hús (nekem sertéscomb)
  • szalonna
  • egy fej hagyma
  • leveskocka vagy húslé
  • só, bors, fokhagymakrém
  • paradicsompüré
  • 2 konzerv ubi
Felkockázunk mindent, amit lehet: hagyma, hús, szalonna, ubi. Egy edényben/serpenyőben/lábosban megpirítjuk a szalonnát, majd hozzátesszük a hagymát, lepirítjuk. Hozzácsapjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk elfőni a levét, majd felöntjük a feloldott leveskockával/húslével és az evőkanálnyi paradicsompürével. Puhára főzzük, hozzátesszük az ubit, és hagyjuk állni. 
Rizst főzünk hozzá, majd megesszük :)



Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése