2013. február 2., szombat

Citromos kexes finomság

Le kell szögeznem, hogy nem szeretem a citromot. Biztos örököltem, mert a mamám mindig azt mondja, hogy amikor terhes volt apuval, folyton hányingere volt, és egyfolytában citromot kellett ennie, és így megutálta a citromot. Tehát a génjeimben van a citromutálat. A citromos fagyival pölö vallatni lehetne. Ennek fényében, ha azt mondom, hogy ez a süti VALAMI ISTENI, akkor képzelhetitek, milyen jó ;)

Kell hozzá:
  • 2 citrom
  • 15 deka kristálycukor
  • 10-15 deka háztartási kex
  • 5-8 deka vaj
  • 3 egész tojás
  • 30-40 deka vajkrém
  • 2 deci tejszín

Kezdésnek ledaráljuk a kexet, és olvasztott vajjal összegyurmázzuk, majd belenyomkodjuk a tál aljába. 
Ezután fogjuk a citronyokat, megmossuk, és egy edénybe reszeljük a héját valamint belecsavarjuk a levét is. Hozzáborítjuk a cukrot, és takaréklángon, folyamatosan kevergetve összemelegítjük. Ha felolvadt a cukker, hozzápöttyintjük a vajat, ezt is megolvasztjuk. Tűzről levesz, időnként kevergetve lehűt. Ha már langyi, akkor  egyenként hozzákeverjük az EGÉSZ tojásokat, majd vissza a tűzre. Folyamatosan kevergetve krémsűrűségűre főzzük. Tűzről megint levesz, kihűt. Eközben esetleg internetezünk, olvasunk satöbbi ;)
Ha meghűlt, bekeverjük a 2 doboz vajkrémet (sznobabbak használhatnak Philadelphiát, nekem jó a Tacskós is) és a felvert tejszínt. 
Krémet a kex tetejére pakoljuk, ha esetleg maradna, betoljuk az arcunkba - szigorúan a takarékoskodást figyelembe véve :)
Hűtőbe vele, másnap megkósitzzuk:



Látjátok, nekem ilyen egy süti: kevés alap, és reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeengeteg krém ;)

Jó étvágyat hozzá, és HAJRÁ MUSTANGS, mert HOLNAP ARÉNAKUPA!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése