2013. október 27., vasárnap

Kínai sült banán

Imádom a kínai kaját! Mivel hó vége van, most nem étteremben vettük, hanem én alkottam ebédre: üveges szószból, ezért ezt nem teszem fel ide, mert az már elég pofátlan dolog lenne (bár láttunk már ilyet egy tatabányai étteremben..) Szóval egy kis kínai éttermes nasi, amit most csináltam életemben először, de valszeg nem utoljára, mert nagyon könnyű, viszont nagyon laktató.

Kell hozzá:
  • banán
  • méz
  • 3 ek liszt
  • 1 ek étkezési keményítő
  • pici fahéj
  • pici szódabikarbóna (vagy sütőpor)
  • 1 egész tojás
  • víz
  • pici olaj
  • rumaroma (vagy vanília. vagy mandula. vagy ami van otthon)
  • a sütéshez olaj
Banánokat meghámozzuk, elnegyedeljük, majd a kapott szeletkéket vízszintesen elfelezzük, hogy helyes kis falatkákat kapjunk. A tésztát összekeverjük, és egy jó sűrű csintatésztát kapunk. Olajat megmelegít, banándarabkákat a tésztába forgat, olajban megsüt. Mivel szódabikarbónás, jól meg fog duzzadni, ezért nem szabad túl sokat pakolni az olajba, különben összesülnek. Pár perc alatt elkészül, tálaláskor megpötyögtetjük mézzel, majd megkajcizzuk.






Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése