Gyermekkorom egyik kedvenc nasija következzék, szokás szerint minimális ráfordítást igényel :) Kell hozzá:
- zsömle
- túró
- cukor
- frissen reszelt citromhéj
- mazsola
- tej
A tepsit kikenjük vajjal, a zsömléknek levágjuk a tetejét, kiszedjük a belét. Egy tálban összekeverjük a túrót, cukrot, mazsit és reszelt citromhéjat, valamint a zsömik belét. Tudom, válság van, de a frissen reszelt citromhéjért kiabál a túró, anélkül nem az igazi!!
És most egy fontos lépés, amit én az első készítéskor kihagytam: a kivájt zsömiket és a "kalapokat" tejben megáztatjuk, úgy tesszük a tepsibe. Ha ezt kihagyjuk - ahogy ugye nekem sikerült elsőre - dobhatjuk is ki az egészet, mert a zsömik keményre égnek. Bosszantó, szóval zsömiket beáztatni!
Ezután belekanalazzuk a tölteléket a zsömikbe, majd rácuppantjuk a kalapokat is. Be vele a sütőbe, és amint kezd ropogós lenni a külseje, készen is vagyunk. Porcukorral megszór, arcba betol :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése