2012. december 29., szombat

Kókuszteki és goló


Bár már (szerencsére) elmúlt a karácsonyi nagy evés-ivás-dajdajozás, azért még pár recepttel adós vagyok. Ezek egyike a korábban már megemlített kókuszgolyó és tekercs (családi nevén kókuszteki és kókuszgoló). Ahogy korábban jeleztem, ez - elvileg - Apu dolga. Nos, idén páran besegítettünk neki, de azért lényegében ő készítette. 
Következzék a recept, ami nem tartalmaz semmi konkrét mennyiséget, de "this is how we roll" - így nyomjuk mi. Íme Baráthék karácsonyi ámokfutása, képekben megörökítve.

Először is összekeverjük a "tésztát": darált kex, kakaópor, lekvár, porcukor, főzött kávé, az átkosban még "valahonnan beszerzett" csokilikőr volt az extra benne, a mai ronda kapitalista világban Bailey's. Teszünk hozzá mindenből ízlés szerint, amíg a következő állagú anyagot nem kapjuk:

"kolbászhús" - uram megfogalmazása a tészta állagára

Ezután durván kétfelé vesszük a tésztát. Egyik feléből bőszen nekiállunk golókat készíteni az alábbi halálbonyolult módon: vizes kézzel kicsípünk egy adagot, golót formázunk belőle, kókuszreszelékben meghempergetjük.

Baloldalt életem párája, jobbra drága egyetlen nővérem. Felhívnám a  figyelmet Apu hiányára, holott elvileg ő készítette

Nos, ennyi volt a kókuszgolyó. Lépjünk tovább a tekercs készítésére. Mivel nem szeretünk tésztaragacsokat felkaparni a konyhapultról, ezért a zuram a következő módon oldotta ezt meg:



Innentől úgy dolgozunk  - na jó, a férjem, mi csak néztük - mintha kakaós csigát készítenénk. Tészta kinyújt:


Tezsvérem is segít ezerrel, fogja a sütőpapírt

Vajkrémmel megken (vajkrém: puha margarint sooooooooooooooooook porcukorral kikeverni), majd felteker:


Itt kicsit lemaradtam, és már csak a kész tekit tudtam megörökíteni:



Tekit kettévág, fotózáshoz beállít, majd hűtőbe tesz.








1 megjegyzés:

  1. Imádja a családom is.Ügyesek vagytok.Két folpak között még könnyebb kinyújtani, próbáld ki.Olgi néni.

    VálaszTörlés