2012. december 16., vasárnap

Besamellel-gombával tetőzött karaj

Vasárnap. Húst kell enni. Rántott hús múlt héten volt, fasít tegnap. MIT FŐZZEK MA??? Na, ennek a pánikhelyzetnek az egyik tökéletes megoldása a Besamellel-gombával tetőzött karaj. (Fantasztikus nevet találtam ki neki, mi?)

Kell hozzá:
  • sertéskarajból 8 szelet
  • gomba (kis konzervesnek a fele)
  • liszt
  • olaj
  • margarin
  • kevés fehérbor
  • só, bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • kb. 15 deka sajt
  • 1 tojássárgája
  • szerecsendió

Fogjuk a hússzeleteket, megklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, meglisztezzük (nekem a legegyszerűbb módja ennek az, hogy egy uzsis zacsiba beleszórom a lisztet, beledobom a husikát, és simán összerázom. Egy mosogatnivaló tányérral kevesebb). Felforrósítjuk a serpenyőt, olaj és margarin keverékén megpirítjuk a karajszeleteket. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a szeletelt gombát, majd meghintjük liszttel. Amint összesűrösödött, megloccsintjuk egy kevés fehérborral, picit melegítünk még rajta, majd félretesszük. Elkészítjük a besamelt: vajat melegít, lisztet hozzáad, kicsit pirít. Szerecsendió, só, bors, steak fűszerkeverék bele, jól elkever. Beleborít egy nagy tejföl fele, még egy icipici fehérbor, a lereszelt fokhagyma, egy marék reszelt sajt. Összemelegít. Ha túl sűrű, tejjel higítjuk.


A karajszeleteket kivajazott tepsibe tesszük, rápakolunk egy kevés gombát, majd egy emberes adag besamelt. Sütőben megpirítjuk. Mi majonézes krumplisalival ettük.




Jó étvágyat, és HAJRÁ MUSTANGS!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése