Vasárnap. Húst kell enni. Rántott hús múlt héten volt, fasít tegnap. MIT FŐZZEK MA??? Na, ennek a pánikhelyzetnek az egyik tökéletes megoldása a Besamellel-gombával tetőzött karaj. (Fantasztikus nevet találtam ki neki, mi?)
Kell hozzá:
- sertéskarajból 8 szelet
- gomba (kis konzervesnek a fele)
- liszt
- olaj
- margarin
- kevés fehérbor
- só, bors
- 4 gerezd fokhagyma
- tejföl
- kb. 15 deka sajt
- 1 tojássárgája
- szerecsendió
Fogjuk a hússzeleteket, megklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, meglisztezzük (nekem a legegyszerűbb módja ennek az, hogy egy uzsis zacsiba beleszórom a lisztet, beledobom a husikát, és simán összerázom. Egy mosogatnivaló tányérral kevesebb). Felforrósítjuk a serpenyőt, olaj és margarin keverékén megpirítjuk a karajszeleteket. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a szeletelt gombát, majd meghintjük liszttel. Amint összesűrösödött, megloccsintjuk egy kevés fehérborral, picit melegítünk még rajta, majd félretesszük. Elkészítjük a besamelt: vajat melegít, lisztet hozzáad, kicsit pirít. Szerecsendió, só, bors, steak fűszerkeverék bele, jól elkever. Beleborít egy nagy tejföl fele, még egy icipici fehérbor, a lereszelt fokhagyma, egy marék reszelt sajt. Összemelegít. Ha túl sűrű, tejjel higítjuk.
A karajszeleteket kivajazott tepsibe tesszük, rápakolunk egy kevés gombát, majd egy emberes adag besamelt. Sütőben megpirítjuk. Mi majonézes krumplisalival ettük.
Jó étvágyat, és HAJRÁ MUSTANGS!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése