2012. december 16., vasárnap

Kókuszos-almás lepény

Egy kis finomságra vágytam, volt is itthon ez-az. Ez lett belőle:

Kókuszos-almás lepény

Kell hozzá:
  • 2 deci (igen, deci!) kókuszreszelék
  • 2 deci liszt
  • sütőpor
  • 15 deka margarin
  • 3 tojás
  • 2 deci cukor
  • 2 nagyobb alma
  • kevés tej
  • szeletelt mandula
A puha margarint kikeverjük, majd a 2 deci cukorral habosra kavarjuk. A tojásokat egyenként verjük hozzá és keverjük el benne. Ha itt egy nagyon gusztustalan, enyhén csomóskás tésztát kapunk - no para, jó úton járunk! 
Felvágjuk az almákat picike kockákra, és beledobáljuk a csúnyácska trutyiba. Azért nem reszeljük, mert akkor alig észrevehető lesz, így meg előbukkannak majd kis almadarabkák. Szóval ott piheg az alma a tésztakezdeményünkben. Beleforgatjuk a lisztet-kókuszreszeléket-sütőport. Biztos ami biztos, én megkínáltam egy kis vaníliaaromával, mert az sose nem árt ;) Ha túl kemény lett a tészta, kis tejjel lehet higítani.
Fogunk egy piteformát (najó, nekem csak 1 van), kivajazzuk, megszórjuk kristálycukorral. A tésztát beleöntjük-kanalazzuk a formába, a tetejét megszórjuk szeletelt mandulával és még egy kis kristálycukival. Előmelegített sütőbe betol, kb. 30 perc alatt megsüt. 20 perc után érdemes ránézegetni 5 percenként, mert nem szeretnénk ráégetni a mandulát.




Mivel az aljára tettünk cukrot, enyhén karamelles lesz a süti alja, és pont nem túl édes :) Kivágunk egy szeletet, és drága nővérem csokihabjával kombinálva már meg is van a hét legjobb desszertje ;)




Jó étvágyat hozzá és HAJRÁ MUSTANGS!

1 megjegyzés: