Egy kis finomságra vágytam, volt is itthon ez-az. Ez lett belőle:
Kókuszos-almás lepény
Kell hozzá:
- 2 deci (igen, deci!) kókuszreszelék
- 2 deci liszt
- sütőpor
- 15 deka margarin
- 3 tojás
- 2 deci cukor
- 2 nagyobb alma
- kevés tej
- szeletelt mandula
A puha margarint kikeverjük, majd a 2 deci cukorral habosra kavarjuk. A tojásokat egyenként verjük hozzá és keverjük el benne. Ha itt egy nagyon gusztustalan, enyhén csomóskás tésztát kapunk - no para, jó úton járunk!
Felvágjuk az almákat picike kockákra, és beledobáljuk a csúnyácska trutyiba. Azért nem reszeljük, mert akkor alig észrevehető lesz, így meg előbukkannak majd kis almadarabkák. Szóval ott piheg az alma a tésztakezdeményünkben. Beleforgatjuk a lisztet-kókuszreszeléket-sütőport. Biztos ami biztos, én megkínáltam egy kis vaníliaaromával, mert az sose nem árt ;) Ha túl kemény lett a tészta, kis tejjel lehet higítani.
Fogunk egy piteformát (najó, nekem csak 1 van), kivajazzuk, megszórjuk kristálycukorral. A tésztát beleöntjük-kanalazzuk a formába, a tetejét megszórjuk szeletelt mandulával és még egy kis kristálycukival. Előmelegített sütőbe betol, kb. 30 perc alatt megsüt. 20 perc után érdemes ránézegetni 5 percenként, mert nem szeretnénk ráégetni a mandulát.
Mivel az aljára tettünk cukrot, enyhén karamelles lesz a süti alja, és pont nem túl édes :) Kivágunk egy szeletet, és drága nővérem csokihabjával kombinálva már meg is van a hét legjobb desszertje ;)
Jó étvágyat hozzá és HAJRÁ MUSTANGS!
Na fénypostával kérek belőle :)
VálaszTörlésEgy hű olvasótok :)