2013. január 20., vasárnap

Szalonnyás gombócok

Megint hús krumplival...de most máshogy!
Kell hozzá:
  • 60 deka darált hús
  • só, bors
  • 1 fej hagyma
  • 1 tojás
  • 30 deka főtt krumpli
  • szalonna - nálunk szalonnya (vagy bacon)
Krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, utána összetörjük, hagyjuk kihűlni. Hűlés után beleforgatjuk a darált húst, tojást, sót, borsot, megpárolt hagymát. Összegyúrjuk, gombócokat formázunk.
Edényt kikenjük vajjal, gombócokat belepakolgatjuk, betakarjuk a szalonnyával. NEM TAKARJUK LE FÓLIÁVAL!
Megsütjük, örülünk neki, a maradék tört krumplival megesszük :)


Jó étvágyat, és HAJRÁ MUSTANGS!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése