Ahogy észrevettétek, nálunk hús hússal megy - egy focista férjjel ugye nem lehetünk vegák ;) A tegnapi ebédünk tehát a Búbos hús volt.
Kell hozzá:
- 6-8 szelet hús (jelen esetben karaj)
- 2 zsemle
- kevés tej
- só, bors, pirospaprika
- 2 egész tojás
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 csomó petrezsemelyem
- tejföl
- sajt
- vaj, olaj (esetleg zsír)
Husikat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tepsit kikenjük zsiradékkal (legjobb zsírral), belefektetjük a husikat. A zsemlét beáztatjuk tejbe, a hagymát-fokhagymát lereszeljük-daráljuk és kevés vajon+olajon megfuttatjuk. Ha kész, megszórjuk pirospaprikával, rácuppantjuk a megáztatott zsömlét és az apróra vágott petrezselymet. Összeforgatjuk, majd ráütjük a tojásokat és addig kevergetjük, amíg össze nem áll.
Lényegében egy tölteléket készítettünk, csak nem a klasszikus göngyölt húst készítjük el, hanem ezzel a cumóval megkenjük a hús szeleteket. Majd bőven megkenjük tejföllel, majd a tetejükre kevés sajtot reszelünk.
Alufóliával lefedve sütjük 30-40 percig, majd a fóliát levesszük és megpirítjuk. Mi krumplipürével ettük.
Jó étvágyat, és HAJRÁ MUSTANGS! Meg Baltimore Ravens és Ray Lewis, mert ma iccaka lesz a csoportdöntő és nagyon remélem, hogy Lewis bácsi a SuperBowl-ban is táncol még egyet. (Ha már Clay-ék elbuktak a Frisco ellen).
Ez egesz jol hangzik. Foleg, ha ferfigyomorra kell fozni. :)
VálaszTörlésFérfigyomor jól lakott vele, sőt vacsira is ezt evett ;)
VálaszTörlés