Múlt héten olyan jól sikerült a karamellás-diós süti, hogy most is valami hasonpacit készítettem: diós-krémes sütit.
A tésztához kell:
- 4 tojás
- 28 deka cukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 deka darált dió
- 20 deka rétes liszt
A krémhez kell:
- 4 evőkanál rétes liszt
- 4 deci tej
- 15 deka cukor
- 20 deka vaj
- 5 deka darált dió
- vanília- és rumaroma
A tojássárgákat, cukort és tejet összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, diót, sütőport és a keményre felvert tojáshabot. Megsütjük. Mivel a tészta felezésébe belebuktam múlt héten, ezért drága uramat kértem meg a műtétre, aki ezt tökéletesen el is végezte. Persze csak miután kihűlt a tészta.
A krémhez a lisztből, cukorból és tejből pudingot főzünk. Ha meghűlt, hozzákeverjük a dióval kikevert vajat és az aromákat. Tésztalapot megkenni a krémmel, rá a másik tésztalap, hűtőben egy éjszakát tárol. Másnap ehető. Mit ehető, ZABÁLHATÓ!!!!
Ahogy látszik a képen, szerintem nincs olyan, hogy túl sok krém :) Még jobb szeműek észrevehetik a villán a kis bohócot is - ez kérem az én gyermekkori bohócos villám, szóval nem mostani darab ;)
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése