Nos, mivel tegnap ránkszakadt a tél meg a hó és egyéb finomságok, gondoltam megosztom veletek az egyik kedvenc "görögös" ételemet. A fantázianév nekem köszönhető, igazából semmi köze Görögországhoz. Csak olyan jó, nyári íze van, és különben is, én kajám, én nevezem el :)
Kell hozzá:
- pipicici (póriasabb nevén csirkemell)
- só, bors
- liszt, tojás, zsemlemorzsa
- 4-5 gerezd fokhagyma
- vaj, ha akad, visszamaradt szalonnazsír
- egy zacskó szárított petrezselyem
Az étel elkészítése az eddigi szokásos bonyolultságot követi: husi sóz, borsoz.
Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és (ha van) a maradék zsírt. Ebben megfuttatjuk a lereszelt-présen átnyomott fokhagymagirizdeket. Nagyon kell figyelni, nehogy odaégjen! Ha érzitek a fokhagyma illatát, na akkor keverjetek rajta kettőt és már le is a tűzről! Hozzáborítani a zacsi szárított petruskát, összekeverni. Ebből egy szép zöld trutyi lesz. Nem esünk kétségbe, ennek ilyennek kell lennie.
Fogjuk a husikat, egyik felüket megkenjük ezzel a szép zöld masszácskával, majd nagyon ügyesen bepanírozzuk és bő olajban kisütjük. Ennyi. Mi krumplival ettük.
Jó étvágyat hozzá, és HAJRÁ MUSTANGS! És Ray Lewis :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése