2013. január 18., péntek

Görögös pipicici

Nos, mivel tegnap ránkszakadt a tél meg a hó és egyéb finomságok, gondoltam megosztom veletek az egyik kedvenc "görögös" ételemet. A fantázianév nekem köszönhető, igazából semmi köze Görögországhoz. Csak olyan jó, nyári íze van, és különben is, én kajám, én nevezem el :)

Kell hozzá:
  • pipicici (póriasabb nevén csirkemell)
  • só, bors
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • vaj, ha akad, visszamaradt szalonnazsír
  • egy zacskó szárított petrezselyem
Az étel elkészítése az eddigi szokásos bonyolultságot követi: husi sóz, borsoz.
Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és (ha van) a maradék zsírt. Ebben megfuttatjuk a lereszelt-présen átnyomott fokhagymagirizdeket. Nagyon kell figyelni, nehogy odaégjen! Ha érzitek a fokhagyma illatát, na akkor keverjetek rajta kettőt és már le is a tűzről! Hozzáborítani a zacsi szárított petruskát, összekeverni. Ebből egy szép zöld trutyi lesz. Nem esünk kétségbe, ennek ilyennek kell lennie.
Fogjuk a husikat, egyik felüket megkenjük ezzel a szép zöld masszácskával, majd nagyon ügyesen bepanírozzuk és bő olajban kisütjük. Ennyi. Mi krumplival ettük. 




Jó étvágyat hozzá, és HAJRÁ MUSTANGS! És Ray Lewis :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése