2013. január 20., vasárnap

Búbos, de nem vöcsök

Ahogy észrevettétek, nálunk hús hússal megy - egy focista férjjel ugye nem lehetünk vegák ;) A tegnapi ebédünk tehát a Búbos hús volt.
Kell hozzá:
  • 6-8 szelet hús (jelen esetben karaj)
  • 2 zsemle
  • kevés tej
  • só, bors, pirospaprika
  • 2 egész tojás
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 csomó petrezsemelyem
  • tejföl
  • sajt
  • vaj, olaj (esetleg zsír)
Husikat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tepsit kikenjük zsiradékkal (legjobb zsírral), belefektetjük a husikat. A zsemlét beáztatjuk tejbe, a hagymát-fokhagymát lereszeljük-daráljuk és kevés vajon+olajon megfuttatjuk. Ha kész, megszórjuk pirospaprikával, rácuppantjuk a megáztatott zsömlét és az apróra vágott petrezselymet. Összeforgatjuk, majd ráütjük a tojásokat és addig kevergetjük, amíg össze nem áll. 
Lényegében egy tölteléket készítettünk, csak nem a klasszikus göngyölt húst készítjük el, hanem ezzel a cumóval megkenjük a hús szeleteket. Majd bőven megkenjük tejföllel, majd a tetejükre kevés sajtot reszelünk.
Alufóliával lefedve sütjük 30-40 percig, majd a fóliát levesszük és megpirítjuk. Mi krumplipürével ettük.



Jó étvágyat, és HAJRÁ MUSTANGS! Meg Baltimore Ravens és Ray Lewis, mert ma iccaka lesz a csoportdöntő és nagyon remélem, hogy Lewis bácsi a SuperBowl-ban is táncol még egyet. (Ha már Clay-ék elbuktak a Frisco ellen).

2 megjegyzés:

  1. Ez egesz jol hangzik. Foleg, ha ferfigyomorra kell fozni. :)

    VálaszTörlés
  2. Férfigyomor jól lakott vele, sőt vacsira is ezt evett ;)

    VálaszTörlés