2015. szeptember 6., vasárnap

Pite ami almás

Almás pite. Az örök klasszikus. Amit soha nem tudsz úgy elkészíteni, mint anyukád/nagymamád/dédid. Szerintem az enyém sincs az ő sütijük közelében, de ez van. Nekünk ízlett ;)

Kell hozzá:
  • 30 deka rétesliszt
  • 10 deka finomliszt
  • 15-20 deka vaj
  • 6 ek cukor
  • 1 csipet só
  • szódabikarbóna
  • 2 ek görög joghurt vagy tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 4-5 alma
  • mézeskalács fűszerkeverék
  • citromlé
Tésztát összegyúrjuk: lisztek, tojássárgáják, puha vaj, só, 2 ek cukor, szódabikarbóna, joghurt, cukor. Betesszük picit pihenkélni a hűtőbe.
Almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megcukrozzuk, megfűszerezzük, citromlével meglöttyintjük. Hagyjuk picit állni, amíg levet ereszt. 
Tésztát kivesszük a hűtőből, kettészedjük, kinyújtjuk tepsi nagyságúra (kis tepsinyi lesz belőle). Kikent-lisztezett tepsibe tesszük az egyik tésztát, rácsappintjuk a kicsavart (szó szerint) almát. Másik tésztát a tetejére, a széleket összecsippentjük. Tojássárgával megkenjük, a tetejét megszurkáljuk villával.
Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.



Részemről tápiókapudinggal ettem, mert az finom és egészséges és volt a hűtőben :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése