2015. augusztus 20., csütörtök

Egészséges amerikai palacsinta

Tudom, már a cím is kész paradox(on), mert ugye miféle palacsinta lehet egészséges, ami ráadásul amerikai is? Meg amúgy is, minek az amerikai palacsinta, amikor az életidegen, mert pufi, kicsi, nem tölthető, ellentétben az európaival, ami ugye jó vékony, nagy, tölthető, feltekerhető, megsüthető stb.
No csak azért, mert ugye mindent ki kell eccer próbálni. Hát ez olyan jó próba lett, hogy azóta is szerepel "a listán" (ez azon ételek listája, amit rendszeresen kér az uram).

Kell hozzá:
  • 1 tojás
  • 1 ek görög joghurt
  • 3 ek zabliszt (darált zabpehely)
  • cukor ízlés szerint
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • ízlés szerint fahéj, kókuszreszelék
  • esetleg tej
Elkészítése rohadt eccerű: Minden hozzávalót bezuttyintunk egy tálba, és összekeverjük. Jó sűrű palacsintatésztát kell kapnunk, inkább pudingba hajlót. Picit hagyjuk állni, hogy a zab megduzzadjon.
Egy serpenyőt előmelegítünk, ha nem kerámia, akkor teszünk bele egy pici vajat (vagy kókuszolajat ha nagyon egészségesek vagyunk). Egy evőkanál tésztát beleteszünk, ebből lesz egy palacsinta. A tészta kicsit megnő, de egy átlagos serpenyőbe 2-3 db belefér. 
1-2 perc után megforgatjuk (nekem 2 spatula kellett hozzá, de ki mennyire ügyes), másik oldalt is megsütjük, majd tálaljuk.
Önthetünk rá juharszirupot (maradva az amerikai vonalnál), lekvárt, csokiszószt, sodót, porcukrot, tehetünk mellé friss gyümölcsöt  - ízlés és kísérletezés dolga :)



Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése