2015. augusztus 20., csütörtök

Tápiókapuding

Tápióka. Az amerikai filmekben szoktak mindig tápiókapudingot enni, onnan ismerem. Mi amúgy nagy édességkedvelők vagyunk, és ezt nehéz összehozni a diétával. Nos, ez a recept se a diétásságáról híres, mert ugye kell bele cukor meg tojás, de legalább liszt nincs benne :)

Kell hozzá:
  • 4 evőkanál tápiókagyöngy (Herbáriában lehet venni, fél kiló 7-800 Ft. Igen, drágának tűnik, de nagyon kevés kell belőle, ergo sokáig elég, ergo nem is drága XD)
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 deci tej (kókusztejjel még jobb)
  • cukor ízlés szerint
Az elkészítése pofonegyszerű. A gyöngyöket beáztatjuk (edénybe tesszük, kb. 1 centivel fedje el a víz) legalább fél órára. Ha jól megszívta magát a folyadékkal, akkor feltesszük forrni a tejet. Közben a cukrokat a tojássárgákkal fehéredésig keverjük. 
A felforrt tejbe belecsusszantjuk a gyöngyöcskéket, kevergetve főzzük, amíg el nem éri a híg pudingállagot. Ekkor beleszenvedjük a cukros nyenyőt, tovább főzzük. Amikor kellően besűrűsödött, leszedjük a tűzről és hagyjuk picit hűlni.
Eközben a tojásfehérjéket habbá verjük. Beleforgatjuk a mondjuk langyos pudingba. Tálkákba tesszük, hűtőbe rakjuk.
Nagyon eteti magát, de mivel liszt nincs benne, és a habtól könnyű, levegős is lesz, nem fogjuk úgy érezni, hogy megül a pociban.



Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése