2012. június 2., szombat

Tészta, ami stíriai

Most hogy így belegondolok, ez a blog eléggé el fog térni drága nővéremétől (gasztrobarath.blogspot.com). Ő a kísérletezős korszakát éli, szép fotókkal, stb. Én, a "meglett" feleség, jelenleg a könnyen elkészíthető, ócccó, praktikus ételeket főzöm. De ne aggódjatok, nem is létező olvasók, lesznek bonyolultabb, szebb ételek is. De most következzék a második legkönnyebb édesség: stíriai metélt.
Kifőzünk egy csomag tésztát, leszűrjük. 3 tojást szétválasztunk, a sárgákat egy nagy tálba ütjük, megkínáljuk pár borítás kristálycukorral (mondjuk 10 deka). Kikeverjük, majd ráborítunk egy nagy pohár 20%-os tejfölt. Ha van a háznál mazsola, azt is belepotyogtatjuk (nálunk éppen nem volt, a házimanó megette).
No, ebbe a nagyon guszta kotyvalékba beleborítjuk a tésztát, összekutyuljuk. Sütőt bemelegítjük (gázsütő, 3-as fokozat). Egy nagyobb tepsit kikenünk vajjal, meghintjük liszttel. A tojásfehérjéket habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a tésztás kencébe. Ezután belesblöttyntjük a tepsibe, beküldjük a sütőbe, és amikor barnásodik a teteje, már kész is.

1 megjegyzés:

  1. Itt a nagyon is létező olvasóközönség ír. Jó recept! Amúgy nem is olyan régen "lettél meg"!

    VálaszTörlés