2015. február 22., vasárnap

Régi mániám, végighajtani a Stefánián...

...egy fess fiákkkeren, és a blablabla virág terem. Vagymi :) Aki tudja a teljes szöveget, ne fogja vissza magát, énekeljen nyugodtan. De közben főzzünk is. A mai étel: Pisti szelet. Avagy Stefán(ia). Ezt se készítettem eddig, pedig gyerekként imádtam, és sose értettem, hogyan kerül bele a tojás. Nyersen beleütik? De akkor hogy lesz ilyen formás? Miért nem folyik szét? A megoldás persze ennél sokkal eccerűbb :)

Kell hozzá:
  • darált hús
  • tojás
  • fűszerek: só, bors, pirospaprika, fokhagymakrém, ételízesítő
  • zsemlemorzsa és/vagy zabpehely
  • pici vaj
  • szalonnya
Fogjuk a formáinkat, kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. A darált húst (jelen esetben kb. 1 kilót) fasírttá alkotjuk: belecsappintunk 2 tojást, a fűszereket. Annyi morzsát és/vagy pelyhet teszünk hozzá, hogy fasírtnak nézzen ki. Tehát ne essen szét, de ne is legyen túl kemény. 
Ehhez a húsmennyiséghez megfőzünk 4 tojást. Lehűtjük, meghámozzuk, félbevágjuk. Lehetőleg hosszában, mert úgy lesz szép. 
Fogjuk a formát, az aljára belesimogatunk egy réteg husit, rápakoljuk a félbevágott tojikat. Nekem 4 fél fért egymás mellé, dehát ugye formája válogatja. Rásimítunk egy másik réteg husit, majd jó vékony szalonnyaszeletekkel beborítjuk. 
Tepsibe vele, közepes lángon megsütjük. Mi jó egy órát sütjük, de mi jó ropogósan szeretjük a szalonnyát.


sütésre készen

megsülten

evésre készen


Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése