Tokány. Igazából csak egy pöri, zöldséggel. Esetünkben zöldborsóval. Akkor miért nem főztem eddig? Mert azt hittem, borzasztó bonyolult. Jah. Francokat.
Kell hozzá:
- hús
- liszt
- vaj, olaj
- só, bors, pirospaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- sűrített paradicsom
- víz
- 1 üveg zöldborsó konzerv
Fogjuk a husit, szeletekre vágjuk, kikalapájuk, sózzuk, borsozzuk. Egy uzsis zacsiba lisztet teszünk, a husiszeleteket egyenként beletesszük, meglisztezzük.
Egy edényben (nekem fazekam volt, de ki miben szeret főzni) olajat és vajat melegítünk, majd a hússzeletek mindkét oldalát barnára pirítjuk. Mondhatnám well-done steak-et készítünk, de én személy szerint azt nem eszem meg, mert nem szeretem a nyers húst. De ez mellékvágány, térjünk vissza a tokányhoz.
A husik visszamaradt zsiradékára rácsappantjuk a lereszelt fokhagymát, azonnal lehúzzuk a tűzről, meghintjük pirospaprikával, rálöttyintjük a sűrített paradicsomot (végszükség esetén lehet ketchup is). Felöntjük vízzel, visszaszendvejük bele a husikat. Ha ránézésre kevés a víz, még öntünk hozzá. Fedőt neki, és hagyjuk főni a legalacsonyabb lángon, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor belepakoljuk a zöldborsót, ami ugye már puha, rottyantunk rajta egyet, és már kész is. Mi tésztával ettük.
U.i.: a fődögélés alatt semmi dolgunk, ha esetleg kevésnek találjuk rajta a vizet, még adhatunk hozzá. Én jó sok szaftot készítettem, mert az úgy jóóóóó ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése