2015. február 7., szombat

Röhejesen egyszerű karfiolleves

Leves. Imádom. Főleg télen. Viszont nem túl sok fajta levest tudok főzni. Télen a húsleves az igazi, de annak az uram a mestere, tehát hozzá se fogok. De mégis. Kéne valami leves. Legyen karfiol, az finom. De még sose főztem. Naés?!

Kell hozzá:

  • 1 fej karfiol
  • 3-4 szem krumpli
  • víz
  • esetleg leveskocka
  • tejföl
  • liszt
Jaja, ennyi kell hozzá összesen. Fogjuk a krumpedliket, meghámozzuk, felkockázzuk, kevés sós hideg vízben feltesszük főzni. (Ha teszünk hozzá leveskockát, akkor ezt vegyük figyelembe a sózásnál!!!) 
A karfiolt félbevágjuk, a rózsákat szépen leszedegetjük. Igyekezzünk egyforma kis virágocskákat alkotni. Amint ezzel megvagyunk, rácsappintjuk a krumplira, felöntjük annyi vízzel, amennyi szerintünk kell hozzá. De legalább lepje el!
Tartaléklángon főzzük, néha megnézzük, hogy megpuhult-e. Ha igen, a tejfölt és a lisztet kikeverjük, behabarjuk a levest.

U.i.: ha tudtam volna, hogy ilyen egyszerű, már régen megcsináltam volna. Komolyan, elronthatatlan. Max elsózható. Ami nekem majdnem sikerült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése