Leves. Imádom. Főleg télen. Viszont nem túl sok fajta levest tudok főzni. Télen a húsleves az igazi, de annak az uram a mestere, tehát hozzá se fogok. De mégis. Kéne valami leves. Legyen karfiol, az finom. De még sose főztem. Naés?!
Kell hozzá:
- 1 fej karfiol
- 3-4 szem krumpli
- só
- víz
- esetleg leveskocka
- tejföl
- liszt
Jaja, ennyi kell hozzá összesen. Fogjuk a krumpedliket, meghámozzuk, felkockázzuk, kevés sós hideg vízben feltesszük főzni. (Ha teszünk hozzá leveskockát, akkor ezt vegyük figyelembe a sózásnál!!!)
A karfiolt félbevágjuk, a rózsákat szépen leszedegetjük. Igyekezzünk egyforma kis virágocskákat alkotni. Amint ezzel megvagyunk, rácsappintjuk a krumplira, felöntjük annyi vízzel, amennyi szerintünk kell hozzá. De legalább lepje el!
Tartaléklángon főzzük, néha megnézzük, hogy megpuhult-e. Ha igen, a tejfölt és a lisztet kikeverjük, behabarjuk a levest.
U.i.: ha tudtam volna, hogy ilyen egyszerű, már régen megcsináltam volna. Komolyan, elronthatatlan. Max elsózható. Ami nekem majdnem sikerült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése