Gesztipüre, avagy hivatalos nevén gesztenyepüre. Gyermekkorom egyik nagy kedvence, a sarokház mellett (ez ugyebár tejszínhabbal beborított tortaszelet volt, de kit érdekelt akkor ez a csalás?). Most nem a normál gesztipüre következik, hanem egy kicsit luxusosabb kivitelű. Kell hozzá:
- babapiskóta
- tej
- kávé
- vaníliás cukor
- fagyasztott gesztipüre
- 400 ml Hulala
- 1,5 tábla tejcsoki
Tejet-kávét-vaníliáscucut összekeverjük, ebben megmártjuk a babapiskótát. A mártott cumót bepakoljuk egy edény aljába, majd ráreszeljük a kiolvadt gesztipürét. Csokit megolvasztjuk, a felével megpötyögtetjük a gesztipürét. Hulalát kemény habbá verjük, rápakolgatjuk a pürére. A maradék csokival úri kedvünk szerint megdíszitjük a habot, majd behűtőzzük. Másnap kajcsizunk belőle.
Asszem kicsit sok habot tettem rá, és nem vártam eleget tálalás előtt, de ez van :)
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése