2013. szeptember 28., szombat

Turbó gesztipüre

Gesztipüre, avagy hivatalos nevén gesztenyepüre. Gyermekkorom egyik nagy kedvence, a sarokház mellett (ez ugyebár tejszínhabbal beborított tortaszelet volt, de kit érdekelt akkor ez a csalás?). Most nem a normál gesztipüre következik, hanem egy kicsit luxusosabb kivitelű. Kell hozzá:
  • babapiskóta
  • tej
  • kávé
  • vaníliás cukor
  • fagyasztott gesztipüre
  • 400 ml Hulala
  • 1,5 tábla tejcsoki
Tejet-kávét-vaníliáscucut összekeverjük, ebben megmártjuk a babapiskótát. A mártott cumót bepakoljuk egy edény aljába, majd ráreszeljük a kiolvadt gesztipürét. Csokit megolvasztjuk, a felével megpötyögtetjük a gesztipürét. Hulalát kemény habbá verjük, rápakolgatjuk a pürére. A maradék csokival úri kedvünk szerint megdíszitjük a habot, majd behűtőzzük. Másnap kajcsizunk belőle. 




Asszem kicsit sok habot tettem rá, és nem vártam eleget tálalás előtt, de ez van :)



Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése