2013. szeptember 28., szombat

Martina kakaós-meggyes sütije

Mi Baráth-lányok nagy receptgyűjtők vagyunk. Drága nővérem szinte naponta süt, én többnyire 7végén. És ezek közül is viszonylag kevés jut el a blogig, mert többnyire ugyanazokat sütöm. Hiába, ami jó az jó, minek cifrázni :) Éppen ezért van ilyen kevéske receptem a blogon, de amint megnyerem a lottó 5öst, ígérem, naponta sütök és teszek fel recepteket. No de addig is, feltúrtam a receptjeimet, és íme, ezennel világhíressé teszem Martina kolléganőmet :)

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 25 deka porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 8 ek hideg víz
  • 2 ek kakaópor
  • 4 ek liszt
  • 1 üveg meggybefőtt vagy 20 deka magozott meggy
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket 4 ek hideg vízzel és 5 deka (1 púpos evőkanál) porcukorral felverjük. Illetve a robotgép végzi el a munkát, mi eközben kikeverjük a tojisárgákat a maradék porcukorral és vízzel, majd a száraz anyagokat is hozzákeverjük. Beleforgatjuk a tojihabot, sütőpapírral kibélelt formába öntjük, majd beledobáljuk a meggyeket. 200 fokon 20-30 percig sütjük, majd szépen belakmározunk belőle :)




A receptért kismillió köszönetem Pápis Martinának, az Öntöde királynőjének XD

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése