2012. augusztus 25., szombat

Reggeli ebéd

Jártatok már úgy, hogy kihagytátok a reggelit, és rögtön az ebéddel kezdtetek? Nálunk ez ma megesett. No nem azért, mert iccakáztunk, ezért délig alvás volt, hanem mert GAMEDAY van, vagyis meccs. Ami azt jelenti, hogy életem párája 11kor már a pályán van - a meccs maga 14 órakor kezdődik, nemtom miért kell ilyen korán menniük, de igazából mindegy is. A lényeg, hogy edzés előtt nem ártana ennie valamit, ezért egy huszárvágással ma kimaradt a reggeli, és hajnai 9:45-kor ebédeltünk :) Mit is? Ezt:


Hogy mi is ez? Sült rostélyos tepsis krumplival.
Hozzávalók:
  • 4 szelet rostélyos, kicsontozva (a csonti jó lesz levesbe)
  • 8 szem kisebb krumpli
  • fél fej fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • olaj
  • vaj
 Husiszeleteket kiklopfoljuk (vagy kloffoljuk? Hogyan kell ezt helyesen írni?), sózzuk, borsozzuk. Fogunk egy mázas tepsit, kikenjük vajjal. Részemről nem szeretek inox-os tepsiben sütni, mert abban nem sül le a husi, pedig úgy az igazi!! Szóval, kikent tepsibe pakolgatjuk a husikat. Sütőt begyújtjuk, 3-as fokozatra, rácsot középre tesszük. 
Krumpli meghámoz, cikkekre vagdos, kakukkfűvel megszór. Fokhagymát cikkekre szed, héját leszed, tepsibe dobál. Tepsit alufóliával lefed, sütőbe bepakol.
 30 percig valamit csinálunk - mosogatunk, olvasunk, tévézünk, akármi. Fél óra után kiszedjük a tepsit, a rácsot egyel feljebb tesszük, a hőfokot is emeljük 4esre, tepsi vissza. Innentől kb. 10 percenként ellenőrizni szoktam, hogyan áll a hami. Krumplit átkevergetem, husikat megforgatom, ha kell, olajat öntök rá. A mű akkor nyilvánul késznek, ha a husi kellően megpirult. Ezt szemléltetném a before - after képeken:

BEFORE

AFTER

 Ahogy látszik, picinkét összement a hús, ezért ezt a finom reggelit megettük egy ültő helyünkben.

Hasonló finom reggelit kívánok mindenkinek, és GO MUSTANGS, mivel ma a Szolnok Soilders-szel játszunk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése