Aki ismer engem, az tuti felvonja a szemöldökét a cím láttán, mert nekem a palacsinta édes, sosem sós - mondhatnám nekem életidegen a legendás Hortobágyi palacsinta, mert a pöri az nem paliba való és kész :)
A következő recept szokásomhoz híven eccerű, ámde naccerű: csirkemell zöldfűszeres palacsintatésztában.
Hozzávalók:
- 60 deka csirkemell
- 3 tojás
- liszt
- só
- bors
- tej
- 10 deka reszelt sajt
- 5 gerezd fokhagyma
- rengeteg friss zöldfűszer (2 csokornyi)
A csirkemellet darabonként vízszintesen kettévágjuk, majd csíkokra darabolgatjuk - lehetőleg egyformára. Sózzuk, borsozzuk.
Egy mély tálban sűrű palitésztát készítünk: tojás + liszt + só + összezúzott fokhagyma (aki tud jobb módot a fogpiszkálós tisztításnál, dobjon már egy emilt) + tej + reszelt sajt + apróra vágott zöldfűszer - részemről petrezselyem (családi szlengben petruska).
Egy edényben olajat hevítünk, majd jön a meló "mocskos" része: kicsi ujjainkkal megfogjuk a pipicicit, beletunkoljuk a sűrű ragacsos cumóba, majd belehelyezzük a forró olajba. Lehetőleg nem magasról ejtjük, mert felcsap és megégetjük az ujjunkat. Nem rakjuk túl közel egymáshoz a falatokat, mert a bunda megnő, és összesülnek a husik. Nagyon figyelni kell, mert hamar megsül! Köretnek mi krumplipürét ettünk hozzá.
Nagyon kiadós étel, a 60 deka mellből ennyi készült:
Az arányok végett, ennyi volt egy embernyi adag:
A receptet Viszmeg Andi kolleganőmtől kölcsönöztem, ő ha jól tdom Alíz konyhájából.
Jó étvágyat hozzá és HAJRÁ MUSTANGS!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése