2012. augusztus 20., hétfő

Húsos palacsintás - avagy pertuskás csiricsíkok előre!

Aki ismer engem, az tuti felvonja a szemöldökét a cím láttán, mert nekem a palacsinta édes, sosem sós - mondhatnám nekem életidegen a legendás Hortobágyi  palacsinta, mert a pöri az nem paliba való és kész :)

A következő recept szokásomhoz híven eccerű, ámde naccerű: csirkemell zöldfűszeres palacsintatésztában.

Hozzávalók:
  • 60 deka csirkemell
  • 3 tojás
  • liszt
  • bors
  • tej
  • 10 deka reszelt sajt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • rengeteg friss zöldfűszer (2 csokornyi)

A csirkemellet darabonként vízszintesen kettévágjuk, majd csíkokra darabolgatjuk - lehetőleg egyformára. Sózzuk, borsozzuk.
Egy mély tálban sűrű palitésztát készítünk: tojás + liszt + só + összezúzott fokhagyma (aki tud jobb módot a fogpiszkálós tisztításnál, dobjon már egy emilt) + tej + reszelt sajt + apróra vágott zöldfűszer - részemről petrezselyem (családi szlengben petruska).
Egy edényben olajat hevítünk, majd jön a meló "mocskos" része: kicsi ujjainkkal megfogjuk a pipicicit, beletunkoljuk a sűrű ragacsos cumóba, majd belehelyezzük a forró olajba. Lehetőleg nem magasról ejtjük, mert felcsap és megégetjük az ujjunkat. Nem rakjuk túl közel egymáshoz a falatokat, mert a bunda megnő, és összesülnek a husik. Nagyon figyelni kell, mert hamar megsül! Köretnek mi krumplipürét ettünk hozzá.

Nagyon kiadós étel, a 60 deka mellből ennyi készült:




Az arányok végett, ennyi volt egy embernyi adag:




A receptet Viszmeg Andi kolleganőmtől kölcsönöztem, ő ha jól tdom Alíz konyhájából.

Jó étvágyat hozzá és HAJRÁ MUSTANGS! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése