2012. július 23., hétfő

Nagyon nagyon

Szeretem a csokit. Mondhatnám csokolista vagyok. Ízlésem nem oly kifinomult, mint másoké, én speciel gyűlölöm az étcsokit, főleg a narancsosat (bocsi tesó). Véleményem szerint a csoki tej legyen, a hal pedig panírozva jöjjön, rudacska formájában.
A következő süti mérföldkő a blog hatalmas élettörténetében: ez az első, ami kérésre készült.
Ő az a torta, amit én nem eszek meg, mert ez már nekem is túl gejl (pedig nem sok ilyen van). Tehát, Fohneréknek ajánlva, következzék a


Nagyon meggyes nagyon csokis süti
Hozzávalók:
  • 6 tojás + 5 tojássárgája
  • 4 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • sütőpor vagy szódabikarbóna
  • 6 + 3 ek cukor
  • 4 tábla TEJcsoki
  • kevés vaj
  • kevés kávé vagy kávépor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • kevés tejszín

6 tojásos piskótát készítünk (évekig féltem a piskótától, pedig a világ legeccerűbb sütije: mindenből ugyanannyi kell bele): 6 tojássárgáját fehérre keverünk 6 ek cukorral, a másik kezünkkel (vagy némi segítséggel) felverjük a tojáshabot. Sütőt előmelegítjük, tortaforma alját kikenjük, és a biztonság kedvéért sütőpapírt is teszünk rá. A cukros tojássárgájához hozzákeverjük a lisztet és a kakaóport, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Az egész trutymákot beleöntjük a formába, megsütjük (kb. 20 perc), hagyjuk kihűlni. Teljes kihűlés után - eddig mondjuk megnézhetünk egy részt a kedvenc sorozatunkból - kettévágjuk.

Elkészítjük a krémet:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, beleöntünk egy pici tejszínt (mondjuk 2 evőkanálnyit), belekockázzuk a 2 tábla csokit. Az egészet nagyon pici lángon összefőzzük, folyamatosan kevergetve, nehogy kicsapódjon az a drága tojisárga. Fogjuk a jó édes krémet, és ráöntjük a piskóta aljára. Leszűrjük a meggybefőttet, a levét megisszuk, mert az ugye nagyon finom, a gyümit rápakolgatjuk a csokis krémre. Ekkor így néz ki a sütink:
 
 
Ráborítjuk a másik tésztalapot, és elkészítjük a szintén nagyon gejl csokibevonatot: 2 tábla csokit összekockázunk, rácsappintunk egy kis vajat, kevés kávét vagy neszkávét, cukrot, pici tejszínt. Nagyon alacsony lángon megolvasztjuk, a süti tetejére öntjük:


Az igazi hőstett most jön, mert egy éjszakán át nem nyúlunk hozzá, hagyjuk "kötni". Eztán elvisszük magunkkal vendégségbe, kérünk kölcsön egy tányért, 3 szem szedret, és tálaljuk :)





Jó étvágyat hozzá, és HAJRÁ MUSTANGS!!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése