2012. július 7., szombat

Itt a piros, hol a piros

Ebben a dögmelegben nem nagyon szaporítanám a szót, kezdeném rögtön a recepttel :)

Tejfölös-meggyes pite

Hozzávalók:
  • 1 pohár tejföl
  • 2 egész tojás
  • 1 pohár cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 pohár liszt
  • pici fahéj
  • 1/2 csomag sütőpor vagy kevés szódabikarbóna
  • 1/4 pohár zsiradék (fele olaj, fele vaj)
  • meggy
A pohár, mint mértékegység nemes egyszerűséggel a tejföl pohara, részemről fél literessel készítettem.

A tojássárgákat a cukrokkal kikeverjük, hozzáöntjük a zsiradékot (lustább napokon nem kell fele ez-fele az, jó csak vajjal vagy csak olajjal is), tejfölt, fahéjat. A kellően gusztustalan lötyihez hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport. Felverjük a tojáshabot, a meggyet lisztbe forgatjuk (friss meggy, kiolvasztott fagyasztott meggy, meggybefőtt - kinek mire támad gusztusa ill. pénze). A lisztes meggyeket belekeverjük a tésztába, majd ebbe óvatosan  beleforgatjuk a tojáshabot.
Kivajazott-lisztezett tepsibe borítjuk, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A képen látható nagyon kreatív márványozást a meggybefőtt levével sikerült elérnem - ismét bebizonyosodott, hogy  a véletlenből lesznek a legszebb dolgok, ugyanis nem csöpögtettem le eléggé a meggyet, és a leve belecsöpögött a tésztába. Összekutymászoltam, és ilyen szép lett :)

Részemről ez így tökéletes ahogy van, de akinek ez így nem elég, ajánlom drága nővérem nutellás fagyiját: Zsuzsi Nutellás fagyija.


Jó étvágyat hozzá, és HAJRÁ MUSTANGS (amúgy kikaptunk a rájátszásban, ha valaki esetleg szurkolt nekünk, az köszönjük szépen :D)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése