Tejfölös-meggyes pite
Hozzávalók:
- 1 pohár tejföl
- 2 egész tojás
- 1 pohár cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 pohár liszt
- pici fahéj
- 1/2 csomag sütőpor vagy kevés szódabikarbóna
- 1/4 pohár zsiradék (fele olaj, fele vaj)
- meggy
A pohár, mint mértékegység nemes egyszerűséggel a tejföl pohara, részemről fél literessel készítettem.
A tojássárgákat a cukrokkal kikeverjük, hozzáöntjük a zsiradékot (lustább napokon nem kell fele ez-fele az, jó csak vajjal vagy csak olajjal is), tejfölt, fahéjat. A kellően gusztustalan lötyihez hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport. Felverjük a tojáshabot, a meggyet lisztbe forgatjuk (friss meggy, kiolvasztott fagyasztott meggy, meggybefőtt - kinek mire támad gusztusa ill. pénze). A lisztes meggyeket belekeverjük a tésztába, majd ebbe óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Kivajazott-lisztezett tepsibe borítjuk, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A képen látható nagyon kreatív márványozást a meggybefőtt levével sikerült elérnem - ismét bebizonyosodott, hogy a véletlenből lesznek a legszebb dolgok, ugyanis nem csöpögtettem le eléggé a meggyet, és a leve belecsöpögött a tésztába. Összekutymászoltam, és ilyen szép lett :)
Részemről ez így tökéletes ahogy van, de akinek ez így nem elég, ajánlom drága nővérem nutellás fagyiját: Zsuzsi Nutellás fagyija.
Jó étvágyat hozzá, és HAJRÁ MUSTANGS (amúgy kikaptunk a rájátszásban, ha valaki esetleg szurkolt nekünk, az köszönjük szépen :D)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése