2015. április 18., szombat

Musz(k)aka és ratattűjj

"Muszkaka? Az meg mi?" - idézet a fantasztikus magyar című Bazi nagy görög lagzi című filmből. Természetesen nem muszkaka, hanem muszaka. Görög kaja. Darált húsos rakott zöldséges izé. Nos, én kihagytam a husit, mert zöldséges napot tartok. Íme a recepice.

  • 2 padlizsán
  • 2-4 cukkini (ízlés szerint)
  • 3 paradicsom
  • kb. fél kiló krumpli
  • 2 fej hagyma
  • só, bors
  • musz(k)aka fűszerkeverék (ha nincs, akkor babérlevél, szegfűszeg, szegfűbors, kakukkfű, fahéj)
  • sajt
Feltesszük a krumplit főni, a padlizsán és a cukkini felét felkockázzuk a parival és a hagymával együtt. A maradék padlizsánt és cukkinit felkarikázzuk, sütőben megsütjük.
Eközben kevés olajon megpároljuk a hagymát, megsózzuk-borsozzuk. Ha megpárolódott, rácsappintjuk a felkockázott zöldségeket, meglöttyintjük vízzel, megszórjuk a fűszerekkel. Félig letakarva jó sűrűre főzzük. Ha jobban belegondolok, ezzel kész is a ratatouille (ratatűjj). Nohát, 2 in 1 receptet hoztam össze!
Szóval. A megfőtt krumplikat felkarikázzuk, sütőedényt kivajazzuk, és elkezdünk rétegezni. Legalulra kerül egy réteg krumplit, rászórjuk a sült zöldségek felét, majd a főtt zöldségek felét. Krumpli, sült zöldség, főtt zöldség. Sütőbe betol, megsüt. Amikor megsültnek nyilvánítottuk, akkor reszelhetünk még rá sajtot és azt is rápirítjuk.













Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése