2013. június 9., vasárnap

Éljen a hűtőtakarítás :)

Elsőre ez a recept egy összegányolt valaminek fog tűnni, pedig nem az. Egész egyszerűen felhasználtam a hűtőben talált dolgokat, és ez lett belőle. Tipikus hűtőtakarítós kaja :) Legyen a neve Hús tejfölös-májas-lecsós öntettel.

Kell hozzá:
  • hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-1 db paradicsom és paprika
  • só, bors, pirospaprika
  • 50 deka (vagy amennyi van) csirkemáj
  • tejföl
  • liszt
Husit felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Vaj és olaj keverékén a husikat barnára sütjük, félretesszük. Ugyanabban az edényben lecsó alapot készítünk: hagymát megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, lehúzzuk a tűzről, felöntjük pici vízzel. Rádobjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát, fedő alatt megpuhítjuk. Amikor már majdnem lecsó kinézete van, hozzádobjuk a feldarabolt májat is. Amikor a máj is elkészült, behabarjuk (1 evőkanál lisztet kikeverünk egy nagy tejföllel, ezt belekeverjük a lecsós májas cuccba). Tésztát főzünk, tálalunk és eszünk :)





Jó étvágyat hozzá, és HAJRÁ MUSTANGS! Vágtass, vágtass, tiéd a végső győzelem ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése