2013. április 21., vasárnap

Jömlefelfújt

Ismeritek azt az érzést, amikor feladtátok a sárga csekkeket, kifizettétek a tagdíjakat, a hitelt, és ránéztek a megmaradt összegre és azt gondoljátok: "hogy a xw&#@aĐđ fogunk ebből egy hónapig élni??" Aki nem, az örüljön :) Aki igen, annak gondolom nem újdonság a következő nasi, ami a hóvége és rajtunk maradt pékáru ötvözete:

Jömlefelfújt

Kell hozzá:
  • 3 egész tojás
  • tej és/vagy tejszín
  • cukor
  • mazsola
  • szeletelt mandula
  • maradék pékáru, jelen esetben zsömle - avagy a családi szlengben jömle
  • vaj
Fogjuk az edényt/tálat, kikenjük vajjal. Felszeleteljük a pékárut, egyik felüket megkenjük vajjal. Szépen berétegezzük, rétegenként megszórjuk mazsolával és mandulával.
A tojásokat kikeverjük a cukorral és a tejjel/tejszínnel. Ezt a lötyit a pékáruval dugig rakott edénybe öntjük. Egy kis feszkólevezetésként le is nyomkodhatjuk, és a kezünkre ragadt vajas lötyivel összekenhetünk bárkit, de ez már fakultatív ;)
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg elkezd pirulni a teteje.

Már megyünk is sülni

Megsültünk, egyél meg!
Egészségetekre, szép nyári időt mindenkinek :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése