Ezt a receptet a neten találtam, nézelődés közben. Mivel még nem jártam Wales-ben, el kell hinnem a cikknek, hogy ez az egyik kedvenc nasijuk. Ha valaki esetleg már járt ott, nyugodtan cáfoljon meg :)
Hozzávalók:
450 g liszt
150-200 g vaj (amennyit felvesz a tészta)
150 g porcukor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
100 g gyümölcs (ha nincs friss, mint nekem, akkor szerintem simán jó bele a fagyasztott, vagy jelen esetben a mazsola)
1 csipet só
2 egész tojás
1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
Lisztet, sütőport, fűszerkeveréket, sót összekeverni, hozzácsapatni az egész tojásokat, a vajat, cukrot. Összegyúrni, amikor már majdnem összeállt, belegyúrni a gyümit/mazsit is. Ha túl száraz a tészta, tejjel lehet lazítani.
Lisztezett felületen kinyújtani, kex vékonyságúra. Tetszőeleges formára kiszaggatni (nekem egy pogácsaszaggató akadt a kezembe), serpenyőben vajon megsütni egyik, majd másik oldalát. A trükk az, hogy olyan hőfokon kell sütni, amikor a külseje megpirul, és a belseje is éppen átsül.
Én személy szerint narancsos-citromos-gyömbéres zselével ettem, de a cikk szerint cukorral megszórva, vagy akár megvajazva is ehető.
Jó étvágyat hozzá!
Kedves webmester,
VálaszTörlésÉszrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.mytaste.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
Mytaste.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.
Üdvözlettel,
Tünde
info@mytaste.hu