2012. október 20., szombat

Parapicsomos húsgombóc

Khm...kemény egy hónapja nem írtam a blogra. Bocsánat, nem létező követők, bedarált a munka. De most itt a hosszú 7vége - 5 nap itthon!! - , ezért végre főzök valami olyat,a mit érdemes feltenni a blogra.
Kb. 13 év után tudtam meg, hogy életem párája szereti a töltött paprikát. Nos, arra még nem vállalkoztam, de következzék az ehhez nagyon hasonló paradicsomos húsgombóc halál bonyolult receptje.

Hozzávalók:
  • fél kiló darált hús
  • só, bors, majoranna
  • fokhagymakrém
  • 1 tojás
  • 4 kanál főtt rizs
  • mustár - jelen esetben tárkonyos
  • 1 üveg parapicsomlé
  • cukor
  • zellerlevél - szárított, mert az volt itthon

Fogjuk a darált husit, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, fokhagymakrémmel, mustárral. Rácsappintunk egy tojást, megkínáljuk 4 ek főtt rizzsel. Összegyúrjuk, vizes kézzel kis gombóckákat készítünk belőle. Valahogy így:



Fogunk egy fazekat, belesblöttyintjük a parapicsomlét, megcukrozzuk, zellerlevelet is szórunk bele. Erős lángon felforraljuk, majd visszavesszük takarékra a lángot. Óvatosan belerakosgatjuk a golyócskákat - nem dobjuk, mert felfröccsen!! - majd lefedve kb. 20 percig főzzük. Egyszerre kb 10 golyócska fér bele a fazekacskámba, de ki mekkorában főz. Most itt tartunk:



Amikor megfőttek golyócskák, kiszedjük, és ha már nem főzünk benne többet, akkor két kanál lisztet szórunk bele, összeforraljuk. Gázt elzárjuk, golyócskákat visszatömködjük, majd megesszük. 

Jelen esetben másnap, mert holnap GameDay :)

Jó étvágyat, és HAJRÁ MUSTANGS!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése