Khm...kemény egy hónapja nem írtam a blogra. Bocsánat, nem létező követők, bedarált a munka. De most itt a hosszú 7vége - 5 nap itthon!! - , ezért végre főzök valami olyat,a mit érdemes feltenni a blogra.
Kb. 13 év után tudtam meg, hogy életem párája szereti a töltött paprikát. Nos, arra még nem vállalkoztam, de következzék az ehhez nagyon hasonló paradicsomos húsgombóc halál bonyolult receptje.
Hozzávalók:
- fél kiló darált hús
- só, bors, majoranna
- fokhagymakrém
- 1 tojás
- 4 kanál főtt rizs
- mustár - jelen esetben tárkonyos
- 1 üveg parapicsomlé
- cukor
- zellerlevél - szárított, mert az volt itthon
Fogjuk a darált husit, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, fokhagymakrémmel, mustárral. Rácsappintunk egy tojást, megkínáljuk 4 ek főtt rizzsel. Összegyúrjuk, vizes kézzel kis gombóckákat készítünk belőle. Valahogy így:
Fogunk egy fazekat, belesblöttyintjük a parapicsomlét, megcukrozzuk, zellerlevelet is szórunk bele. Erős lángon felforraljuk, majd visszavesszük takarékra a lángot. Óvatosan belerakosgatjuk a golyócskákat - nem dobjuk, mert felfröccsen!! - majd lefedve kb. 20 percig főzzük. Egyszerre kb 10 golyócska fér bele a fazekacskámba, de ki mekkorában főz. Most itt tartunk:
Amikor megfőttek golyócskák, kiszedjük, és ha már nem főzünk benne többet, akkor két kanál lisztet szórunk bele, összeforraljuk. Gázt elzárjuk, golyócskákat visszatömködjük, majd megesszük.
Jelen esetben másnap, mert holnap GameDay :)
Jó étvágyat, és HAJRÁ MUSTANGS!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése