2014. március 9., vasárnap

Madártej szelet - avagy az ebédelős lányoknak soxerettel

Nálunk melóban egy szent és sérthetetlen időpont van: 11:30kor ebéd. Ilyenkor szoktunk mi lányok kicsit pletyózni, pasikat szidni, egymásnak beszólogatni. Ja, és ebédelni is :) És ilyenkor szoktunk körbenézni, ki mit eszik, és ötletelünk ki mit süssön 7végén. Nos, a héten a nyertes a Madártej szelet lett.

Úgy kezdődik, mint egy jó kis Váncza-recept: végy 8 tojást :)

Tehát:

Végy 8 tojást (XD), válaszd szét őket. A sárgájákat kikeverjük 5 evőkanál porcukorral, 5 ek liszttel, 2 csomag vaníliás cucuval, 4 deci tejjel. Folyamatosan kevergetve jó sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Még hűldögél, elkészítjük a tésztát: a tojásfehérjéket 8 ek cukorral felverjük, majd beleforgatunk 1 csomag sütőport és 8 ek lisztet. Sütőpapírral kibélelt formában megsütjük. Nem kell megijedni, frankón ragacsos lesz a teteje. 

25 dkg puha Rama-t kikeverünk ízlés szerint porcukorral (én 5 evőkanállal tettem bele), majd elegyítjük (összepacsmagoljuk) a kihűlt főzött krémmel. Ezt a nyenyőt rákenjük a kihűlt tésztánkra.

0,5 liter Hulala-t felverünk, majd a krém tetejére pakolgatjuk. Becsappantjuk a hűtőbe, majd megeszegetjük :)


Ezt a receptet a szokásoktól eltérően nem a Mustangs-os fiúknak ajánlom, hanem ebédpartnereimnek (a felsorolás szigorúan az ülésrend sorrendjében): Krisztának, Andinak, Marcsinak, Ritusnak :)